Банкеръ Weekly

Спорт

Много мераци, малко пари в ЦСКА

Още 13 работни дни (до 19 май) имат феновете на ЦСКА, за да се включат в подписката за увеличение на капитала на "червените". До момента проявилите интерес инвеститори са записали и платили общо 224 452 акции. А за да е успешна емисията и клубът да стане публично дружество, трябва да бъдат пласирани още 1 184 758 броя.


Ентусиазмът около победите над вечния съперник "Левски" успя да привлече единствено запалянковците, повечето от които обаче вероятно са със скромни финансови възможности и могат да си позволят единствено минимален пакет акции (10 акции на стойност 30 лв.) - такъв подход показва и дневният оборот. Очакваните големи инвеститори и съответно големите пари все още ги няма. Депутатите вече се изредиха, ветераните със скромните си пенсии също дадоха съвсем малък принос в успеха на емисията.


За да се изпълни планът на Александър Томов, всеки ден трябва да се записват по 91 135 от новите акции, което е доста трудно. Подписката започна на 21 март, като първият ден беше най-силен - рекордната продажба от над 80 хил. акции, но от тогава търговията бележи спад.


Междувременно магистратите отново се сетиха за Томов. За втори път (на 25 април) съдът даде ход на делото срещу главния акционер на ЦСКА, в което той е обвинен за източването на близо 15 млн. лв. от "Кремиковци" и за още 3.5 млн. евро от футболния клуб. В началото на 2011 г. Софийският градски съд се произнесе с ефективна присъда от девет години затвор за Томов за източването на комбината. Две години по-късно втората инстанция върна делото за преразглеждане.

Facebook logo
Бъдете с нас и във