Банкеръ Daily

Спорт

"Левски" монтира видеостена на "Герена" за мача с "Хайдук"

"Левски" ще постави видеостена пред Сектор "А" на стадион "Георги Аспарухов " за мача реванш от Лига Европа срещу хърватския "Хайдук", след като българският клуб бе санкциониран с парична глоба от 57 000 евро и мач при закрити врати заради издигането на "нацистки символи" от привържениците му.

"Националният клуб на привържениците" (НПК) отправи призив към всички от "синята общност" да бъдат сдържани, както и че действията им пред стадион "Георги Аспарухов" по време на мача ще се третират от УЕФА като част от срещата, т.е. клубът ще бъде наказан при всякакви забранени прояви - пиротехника, бомби, расистки скандирия и знаци, емблеми, знамена.

Организацията подчерта, че "Левски" се намира в случай на "рецидив" и при следващо наказание ще бъде изваден от европейските клубни турнири за период от две години.

НПК определи срещата с "Хайдук" като високо рискова и съобщи, че ще има специален представител на УЕФА, който преди и по време на мача ще следи за забранени символи и знаци.

Първата среща между двата отбора завърши при резултат 1:0 в полза на хърватите, което означава, че за да продължат, "сините" трябва да победят в София поне с два гола разлика.

Мачът ще се играе в четвъртък (20 юли) от 20:00 часа.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във