Банкеръ Daily

Спорт

Кубрат Пулев: В моя свят не всичко е пари

Наясно съм, че новината за моята контузия и последвалата отмяна на мача между мен и Антъни Джошуа за световната титла ви е изненадала. Не ми бе лесно да взема това решение! Знам, че на мое място почти всеки друг би избрал да се качи на ринга в Кардиф въпреки всичко и да прибере няколко милиона. Всеки друг, но не и аз! Това написа Кубрат Пулев на страницата си във Фейсбук в обръщение към феновете си. 

"В моя живот и в моя свят не всичко е пари. Научил съм, че човек влиза в битка за да я спечели. Разбрал съм, че независимо от превратностите на живота човек не бива да изневерява на своите убеждения. Антъни Джошуа трябва да защитава световните титли срещу здрав съперник и аз се радвам, че той вече има такъв. Аз оставам още по жаден за тази битка и смятам, че е само въпрос на време. Именно подобни предизвикателства карат сърцето ми да бие силно и да усещам че съм истински жив. В период от една седмица опитахме всичко за да оздравим контузията, но всяко нещо си иска своето. Приемам го, като знак. Щом Бог така е решил, значи така е трябвало да стане. Все така ще бъда себе и няма да предам принципите си. Няколко милиона повече няма да ме направят нито по-богат, нито по-щастлив", написа Пулев.

Той казва също, че неговото богатство е безрезервната обич на българския народ, от който винаги черпи сила и вдъхновение.

По-рано промоутърът на срещата Еди Хърн в интервю за boxingnews24.com съобщи, че контузията на Кубрат Пулев ще му струва не само място в двубоя срещу световния шампион по версиите на IBF и WBA в професионалния бокс Антъни Джошуа, но и неговата позиция като претендент за титлите.

По-рано той обяви в "Туитър", че при подписването на договора между отборите на Пулев и Джошуа е бил договорен и такъв с Карлос Такам, който ще заеме мястото на българина на ринга на 28-и октомври.

Според онлайн изданието, 36-годишният българин няма да получи мач срещу Джошуа тази или следващата година, след като беше заменен от Такам. Според Хърн, Пулев може да получи утешителен двубой срещу някой от другите претенденти за титлата по версията на Международната федерация по бокс (IBF), след като Такам зае неговото място именно като номер 3 в ранглистата й. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във