Банкеръ Daily

Спорт

Кубрат Пулев: Никога не съм бил лигльо

В последните дни чух и прочетох критики по свой адрес, включително и от Антъни Джошуа. Едва ли не, че контузията ми е дреболия и че отказването ми от битката за световната титла в Кардиф е моя прищявка. Това написа боксьорът Кубрат Пулев на страницата си във Фейсбук недоволен от отношението към него. 

"Всяка контузия е абсолютно различна и не може да се сравнява, още повече с контузията на друг човек.Никога не съм бил лигльо. Даже напротив. Смятам, че държа много на болка и със сигурност повече пъти от Джошуа съм играл с най-различни контузии и здравословни проблеми. За мача срещу Кевин Джонсън тренирах през цялото време с болезнена контузия на петата, която ми беше ограничила движенията, но не съм и гъкнал. Срещу Дерек Чисора, в седмицата преди мача, бях зле, с висока температура, но не отложихме двубоя, въпреки, че 4 дни преди да изляза на ринга, треньорът ме попита, дали не искам да го отложим. Казах: “Абсурд, ще се справя!”, написа Пулев.

Той подчерта, че травмата в момента не му позволява да се подготви пълноценно и да стъпи на ринга по този начин.

"Това е контузия, която може да доведе до много сериозни усложнения. Разбирам, че всеки иска да му е лесно, но аз няма да предоставя тази възможност. Напротив! Знам, че рано или късно, пътищата ни ще се пресекат отново и тогава ще бъда здрав и добре подготвен и ще изляза, за да побеждавам!", обясни боксьорът. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във