Банкеръ Daily

Спорт

Кралев следи отблизо ремонта на спортната зала във Варна

Всяка седмица спортният министър Красен Кралев ще изисква отчети за хода на ремонта на Двореца на културата и спорта във Варна. Това обяви самият той, след като направи проверка на ремонта на залата, за който държавата отпусна близо 10 млн. лева. 

Основите на Спортна зала обаче са залети от подпочвени води и в момента геолози търсят начин за справяне с проблема. Това станало ясно при търсенето на място за новите колони, които да поемат тежестта на бъдещите трибуни в северната и южната част на залата. Така ще се увеличи капацитетът на зала "Конгресна" от 2400 на 5016 седящи места, размерът на игрището ще стане 27 на 40 метра. Освен това във всеки от диагоналите ще бъдат монтирани четири електронни табла, а старото ще бъде преместено в зала "Младост". Строителните дейности включват също подмяна на климатичната, ВиК и ел. системите.

Спортният министър видя и нарушените колони и арматура на тавана от северната страна. На практика е поддал целият плочник между трафопоста и зала "Конгресна". Мястото вече е забранено за преминаване на пешеходци и спиране на автомобили, тъй като има опасност от пропадане.

Кралев поиска от изпълнителния директор на Двореца Минко Христов ежеседмична информация за хода на ремонтните работи, за да бъде спазен крайният срок - 30 април.

Съоръжението не е било обследвано откакто е построено преди 46 години.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във