Банкеръ Daily

Спорт

Кралев откри Мултиевропейски игри по таекуондо

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри второто издание на Мултиевропейски игри по таекуондо в олимпийска версия, което се провежда в „Асикс Арена“.

В състезанието участват над 2000 състезатели от близо 50 държави. Първенство включва деца, кадети, юноши и девойки, младежи до 21 г., мъже и жени.

„Добре дошли на всички наши гости, състезатели, треньори, ръководители и съдии. България винаги е била добър домакин на състезания от най-висок ранг и вярвам, че ще имате прекрасни изживявания в нашата страна. Убеден съм, че ще се чувствате отлично в ръцете на президента на Българската федерация по таекуондо Слави Бинев. За нас е огромна чест, че сме домакини за втори пореден път на Мултиевропейски игри по таекуондо и се надявам този формат на състезанието да набира все по-голяма популярност. Таекуондо е един от най-бързо развиващите се спортове в България, който през последните години ни носи много успехи. Това е и един от най-социалните спортове, защото много деца и млади хора се занимават с таекуондо в България. Надявам се публиката да проследи изключително вълнуващи срещи и пожелавам успех на всички“, заяви в приветствието си Красен Кралев.

Президентът на Българската федерация и първи вицепрезидент на Европейския таекуондо съюз Слави Бинев благодари на спортния министър за подкрепата, а почетният председател на Европейския таекуондо съюз Парк Су Нам връчи на Кралев плакет от името на организацията.

По време на церемонията по откриването Парк Су Нам обяви, че Слави Бинев е избран за председател на новоучредената федерация по тоекуондо на държавите от Европейския съюз.

На откриването присъстваха още Н.Пр. Джънг Джингю – посланик на Република Корея в България, председателят на Управителния съвет на Българския спортен тотализатор Живко Вангелов, заместник-председателите на Българския олимпийски комитет Любо Ганев и Красимир Инински, ректорът на НСА „Васил Левски“ проф. Пенчо Гешев и др. В София е и първият олимпийски шампион в историята на таекуондо Майкъл Маручос от Гърция.

В първия ден от състезанието българският отбор спечели отборната титла в дисциплината All round breaking (техническо чупене). В отделните категории на тази дисциплина нашите състезатели завоюваха общо 42 медала, 13 от които златни. Българите спечелиха три титли и в спаринга – на Ерика Карабелова при момичетата до 36 кг, Елина Крумова при момичетата до 37 кг и Станислав Митков при момчетата до 36 кг.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във