Банкеръ Daily

Спорт

Кралев иска нов закон за спорта

Най-важното нещо, което трябва да се свърши още през следващата година, е приемането на нов закон за спорта, съобщи във Варна министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

По думите му новият закон ще приближи страната ни максимално до най-елитните държави в спорта. Според министъра общините трябва задължително да отделят средства за масовия спорт, а министерството ще финансира централите и клубовете, които обръщат внимание и развиват детско-юношеския спорт.

Министърът каза още, че се обсъжда въвеждането на трети час по физическо възпитание в училищата. Идеята е да се привличат професионални треньори, които да занимават учениците с основните видове спорт в този трети час, обясни Кралев.

Той посочи, че е водил разговори с няколко спортни централи, които подкрепят идеята и ще отделят средства за обучение на такива преподаватели.

За започналия ремонт на зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта във Варна министърът каза, че се прави всичко възможно от актуализацията на бюджета за тази година да бъдат осигурени недостигащите 5,3 млн. лева.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във