Банкеръ Daily

Спорт

Григор Димитров ще участва на турнира в София

Григор Димитров ще участва в тенис турнира "Гаранти Коза София оупън", съобщиха организаторите. Българинът е приел поканата и ще играе в надпреварата oт категория "АТП 250", която ще се проведе в зала "Арена Армеец" от 5 до 12 февруари 2017 г.

"Ще бъде чест за мен да играя в родината си и да споделя част от вълнението на световния тенис. Заедно ще се наслаждаваме на тенис от най-високо ниво в София. Ще се видим скоро", обяви Димитров, цитиран от организаторите.

Другото голямо име в София е Доминик Тийм, който заема деветото място в световната ранглиста. 23-годишният австриец прави много силен сезон с четири титли и полуфинал на "Ролан Гарос".

"Очакваме това да е най-посетеното спортно събитие в България през 2017 г. Всички сме изключително щастливи, че ще има среща на такова ниво между българската публика и Григор", заяви спортният министър Красен Кралев на пресконференция.

Димитров отклони предложението за участие в първото издание на турнира, което породи негативни коментари. "Миналата година получихме късно домакинството на турнира и беше трудно Григор да си смени програмата си. Тогава треньорът му беше планирал да се насочат към американските турнири след Australian Open. Сега имаше време и сме щастливи, че Григор и екипът му избраха европейския път", обясни Кралев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във