Банкеръ Daily

Спорт

Футболният гранд ПСЖ пуска своя криптовалута

Звездата на ПСЖ Неймар

Френският футболен гранд ПСЖ планира пускането на собствена криптовалута, съобщава сайтът CoinDesk.

Във вторник клубът подписа дългогодишно партньорство със стартиращото предприятие Socios, което се занимава с развитието на блокчейн технологията, и е базирано в Малта. 

Идеята на футболния гранд е до 2019 г. да пусне в действие технология, наречена "монета за феновете". Въпросната технология ще даде възможност на притежателите на тези монети да имат право на глас при вземането на решения, отнасящи се до клуба. Например, предложения за дизайн на екипите или избор на опонент за приятелска среща, уточнява френското издание Presse Citron. 

Притежателите на "монетите" ще получат и други бонуси, като среща с футболистите или участие в приятелски и благотворителни мачове. 

"Париж Сен Жермен е решен да използва възможностите, които може да осигурят криптовалутите. Тази революционна технология ще има важно влияние върху цялостната бизнес стратегия на клуба и начина, по който се ангажираме с феновете ни", коментира един от директорите в клуба Марк Армстронг.

ПСЖ обаче далече не е единственият футболен гранд, който подхваща подобни инициативи.

Преди месец седем големи отбора от английската висша лига, включително "Нюкасъл", "Кристъл Палас" и "Лестър" подписаха договори с инвестиционната фирма eToro, чрез които позволиха "спонсорски плащания" в биткойн. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във