Банкеръ Daily

Спорт

"Ферари" представя нови доказателства срещу санкцията на Себастиан Фетел

"Ферари" вярва, че има нови доказателства, за да докаже, че канадските стюарди от Grand Prix са сгрешили в налагането на времева санкция, която лиши Себастиан Фетел от победата. Те представиха видео от случилото се, с което опитват да докажат, че Фетел не е имал контрол върху болида.

Спортният директор на "Ферари", Лоран Мекис, заяви пред репортери, че притежава нови доказателства, които са се появили след състезанието в Монреал преди две седмици. "Ние вярваме, че тези доказателства са поразителни по отношение на установяването, че Себастиян не е нарушил никакви правила," заяви Мекис. Запитан дали това видео ще бъде достатъчно да преобърне изхода от състезанието, той каза, че няма да е подходящо за "Ферари" да коментира това преди срещата със стюардите на Международната автомобилна асоциация, които ще решат дали ще разглеждат отново санкцията.

"Ние уважаваме разследването на Международната автомобилна асоциация и ще се срещнем със стюардите, така че мисля, че вероятно ще продължим с тези дискусии и през следващия уикенд," подчерта Мекис. Той изрази своето уважение към стюардите и призна, че имат "много трудна работа".

Правото на преразглеждане изисква екип да представи важни и подходящи нови доказателства, които не са били налични към момента на вземането на решението. Стюардите имат право на "изключителна преценка", за да определят дали съществува такъв нов елемент и дали ще отхвърлят искането или ще приемат, че има основание за ново изслушване.

Германецът Себастиан Фетел по време на Grand Prix в Канада бе наказан с 5 секунди за опасно връщане на пистата и блокиране на съперник. Така той загуби победата в надпреварата, а тя бе присъдена на Люис Хамилтън от Мерцедес. Решението да се даде на Фетел петсекундно наказание в Монреал, за да се оттегли от трасето и да се върне в опасен маниер, докато защитава преднината от Люис Хамилтън, предизвика спор, който продължава и до днес. Фетел беше разгневен след състезанието и заяви, че са откраднали победата му. Пред репортери той отбеляза, че не е променил мнението си за случилото се.

"Има правило, което не мисля, че трябва да го има. То е твърде драстично и твърде черно-бяло и не интерпретира добре правилата на състезанията," заяви състезателят от отбора на "Макларън" Карлос Сайнц.

Facebook logo
Бъдете с нас и във