Банкеръ Daily

Спорт

Фараж призова Джонсън да се откаже от сделката за Брексит и да се съюзят за изборите

Лидерът на британската "Партия на Брексит" Найджъл Фараж призова днес премиера Борис Джонсън да се откаже от лошата сделка с Брюксел за излизането на страната от Европейския съюз, по думите му, и за изборите на 12 декември да се съгласи на алианс за напускане на ЕС, предаде Ройтерс.

Като лидер на Партията за независимост на Обединеното кралство (ЮКИП) Фараж принуди тогавашния премиер Дейвид Камерън да насрочи референдум за членството на Великобритания в съюза, а след това бе активен участник в кампанията за излизането от блока.

Той даде на Джонсън срок да изпълни исканията му до 14 ноември. Ако правителството не се съгласи, тогава "Партия на Брексит" ще бъде единствената партия на тези избори, която в действителност представлява Брексит", каза Фараж пред репортери в Лондон. Той се закани, че в такъв случай партията му "ще се бори за всяко място в Англия, Шотландия и Уелс" и е готова за това.

По думите на Найджъл Фараж нито една политическа сила, включително неговата, няма монопол върху Брексит, а предлаганият алианс ще спечели мнозинство в парламента на партиите против оставането в ЕС.

Управляващите консерватори предупредиха, че гласуването за "Партия на Брексит" може да изведе на власт лейбъристите на Джереми Корбин и да осуети излизането от ЕС.

"Вотът за Фараж е риск Джереми Корбин да влезе през задната врата на Даунинг стрийт 10", заявява в електронно писмо председателят на Консервативната партия Джеймс Клевърли. По думите му такова гласуване няма да осигури Брексит, а ще доведе до нов неработещ парламент.

Facebook logo
Бъдете с нас и във