Банкеръ Daily

Спорт

Елитът на сноуборда се събира в Пампорово

Елитът в света на сноуборда се събират в Пампорово. Сноубордисти и скиори от 3 континента ще участват в престижното състезание Pamporovo Freestyle Open 2017, което ще се състои от 13 до 19 март в Пампорово - Мечи чал, съобщиха от "Пампорово" АД. 

Най-голямото и атрактивно фристайл събитие в зимните спортове у нас се завръща с нови сили, уточняват организаторите. Pamporovo Freestyle Open 2017 ще предизвика едни от най-популярните имена в сноуборда в много оспорвана надпревара на родна земя.

Осмото издание на състезанието е част от European Qualifier Тour и освен за Световния Сноуборд Тур, събитието ще носи точки и за Европейската купа на FIS. Наред с надпреварата в сноуборда, тази година отново ще има и фристайл скисъстезание, което ще носи точки и за Европейската купа на FIS.

Участие в Pamporovo Freestyle Open 2017 досега са заявили състезатели от Америка, Европа и Азия, сред които се открояват имената на Ерик Баушман, Брандън Дейвис, Нути Ниамела, Дилан Томас и др.

В седмицата на провеждане на състезанието домакините от Пампорово са организирали серия от съпътстващи събития. На 15 март в скизоната Мечи чал ще се проведе първият у нас Banked Slalom. Предвидени са различни тематични вечери, парти и музикална програма, в които ще могат да се включат всички гости на събитието.
Pamporovo Freestyle Open 2017 се провежда със специалната подкрепа на Пампорово АД и др.

Facebook logo
Бъдете с нас и във