Банкеръ Weekly

Спорт

Домусчиев вече мечтае за купа в Лига Европа

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев вече мечтае за купата в турнира Лига Европа, след емоционалния мач с Лацио, завършил 3:3 и изпратил отбора от Разград на 1/8 финал срещу Валенсия.

"Тази купа (от Лига Европа) я нямаме в Разград, така че ще се опитаме. Ако не мечтаем и не се борим за мечтите си, никога няма да го постигнем. Всеки, който има някаква мечта, с желание може да я постигне. Не трябва да ни плашат трудностите“, каза след мача Домусчиев.

„Искам да благодаря на всичките хиляди хора, които дойдоха тук, редиха се по опашките и дойдоха в хладното време да ни подкрепят. Благодаря и на тези пред телевизорите, защото също ни подкрепяха. Звъняха ми от къде ли не. Много се радвам. Най-тежкият момент за мен тази вечер бе, цял ден го мисля, какво ще стане, ако разочароваме тези хора.

Ако бяхме играли пред 3-4 хиляди и загубим от Лацио, нормално, това е Лацио. Но когато видиш 30 хиляди души...Беше много жалко да загубим и това ме притесняваше много от вчера. Изключително радостен съм, че не разочаровахме хората“, сподели собственикът на Лудогорец.

„Радвам се, че издържах на напрежението, на проблемите, с които сме се борили, негативизмът и всички трудности, които сме преодолели. Явно сме на прав път, просто трябва да продължим да се развиваме. Много се надявам да има и други клубове, които да следват пътя, който направиха Литекс, Лудогорец, Ботев.

Ще убеждавам бизнесмените по места да подпомагат футбола, за да имаме силен провинциален футбол. Не сме си починали още, имаме неща, които да отправяме в нашата игра. Валенсия е сериозен отбор, може би по-добър от Лацио. Но никой не може да ни забрани мечтите, защо да не играем и финал в турнира?

Няма измерение в пари, премиите са много малки при 1/16-финалите за отстраняване на съперника. По-важни са резултатите и че зарадвахме хората. Има мачове, в които не играем за пари“, каза още Домусчиев.

„Цената на Безяк вече не е 5 милиона евро, а 10. Ако до лятото продължи да наказва сериозни вратари може и повече да стане. Това беше мечтата на тези момчета, да играят сериозни мачове. Предполагам, че те ще бъдат цел на доста сериозни клубове.

Аз съм националист по душа, винаги ще нося българското, гледал съм мачовете на Левски и на ЦСКА и съм им се радвал на успехите. Ние с брат ми винаги сме подкрепяли и Левски и ЦСКА в Европа, това мисля, че е нормално. Важното е, че българите показаха, че са единни, задружни“, завърши босът на Лудогорец.

Facebook logo
Бъдете с нас и във