Банкеръ Weekly

Спорт

Домусчиев: Спечелихме 7 млн. евро от Лига Европа

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев обяви, че приходите на клуба от участието в Лига Европа са близо 7 млн. евро. По всичко личи, че българският шампион ще приключи участието си в турнира, след загубата от Валенсия в първи осминафинал с 0:3.

"Знам, че близо 7 милиона евро са ни приходите от Лига Европа, пари, които сме ги докарали отвън към България, които ще са за стадиона и за разширяване на тренировъчната база. Ще останат и ще носят плюсове на България“, каза след мача пред журналисти собственикът на Лудогорец.

"Валенсия имат бюджет от 120 милиона евро, притежават състезатели, за които само можем да си мечтаем. Не мога да кажа, че нашият отбор не игра, имахме положения, явно може би ни трябваше малко повече късмет. Самите колеги от Испания ни казаха, че е бил здрав мач, бяха впечатлени. При всички положения тези отбори нямат един собственик, нито Лацио, нито Валенсия, нито ПСЖ. Всички те имат широк кръг от спонсори, телевизионни права. Хората плащат доста по-скъпи билети и пълнят стадионите“, каза Домусчиев.

"Ние ще разчитаме на повече спонсори, по-голяма посещаемост. Ще увеличим финансирането от нашите компании. Колкото повече влагаме, клубът ще може да си позволява и по-високо ниво на футболисти.Опитваме се 3 години, откакто сме във футбола, да се държим нормално, по правилата, както е на Запад. Не смятаме да го променяме като политика. Може да има криза, това е част от играта. Важното е да запазим поведение.

Ако не успеем тази година, догодина ще влезем в Шампионската лига. Ще продължим да се борим “, допълни Домусчиев.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във