Банкеръ Daily

Спорт

Домусчиев дава премии по 100 хил. евро на човек за влизането в Шампионската лига

"Стандартният бонус за влизане в Шампионската лига е 100 хил. евро на човек“, обяви щастливият собственик на футболния Лудогорец Кирил Домусчиев след елиминирането на Стяуа.

Той сподели пред румънската телевизия, излъчваща мача, че планира да кръсти един от секторите на новия стадион в Разград на името на героя за българския шампион Козмин Моци.

„Моци ще получи специален бонус, разбира се. Сега ние сторим нов стадион в Разград, така че една от трибуните ще я кръстим на Моци“, сподели шеговито Домусчиев. „Той е герой не само в Лудогорец, а в цяла България.“

Лудогорец се класира за груповата фаза на Шампионската лига по възможно най-драматичния начин.

Българският шампион отстрани Стяуа след 1:0 в редовното време (първата среща в Букурещ завърши при същия резултат, но в полза на Стяуа) и 6:5 след изпълнение на дузпи. Героят за Лудогорец в този мач бе Козмин Моци, който спаси две дузпи, изпълнени от футболисти на Стяуа. Лудогорец изравни общия резултат в двата мача след гол на Вандерсон в 90-та минута.

В края на второто продължение вратарят на Лудогорец Владислав Стоянов бе изгонен с директен червен картон за нарушение срещу Фернандо Варела, който бе излязъл сам срещу него. На вратата на Лудогорец застана Козмин Моци. Румънският футболист спаси ударите от бялата точка на Пол Първулеску и Корнел Ръпа и по този начин класира Лудогорец за груповата фаза на Шампионската лига!

Facebook logo
Бъдете с нас и във