Банкеръ Weekly

Рожденици

Ще рекламираме туризма с 32 млн. лева

За реклама на страната ни през следващата година са предвидени 32 млн. лева. Програмата за национална туристическа реклама за 2011-а бе приета през седмицата на заседание на Националния съвет по туризъм в икономическото министерство. По-голямата част от парите - 26 млн. лв., ще дойдат по линия на оперативната програма Регионално развитие. Останалите 8 млн. лв. са заложени в държавния бюджет.


Намеренията са догодина България да участва на повечето от най-престижните международни изложения - тези в Берлин, Москва, Лондон и Киев. На други 31 форума пък тя ще се представя с информационни щандове. Освен това Министерството на икономиката, енергетиката и туризма ще участва в осем национални туристически борси. Става дума за Международната туристическа борса Ваканция и СПА Експо 2011 - София, Културен туризъм - Велико Търново, По пътя на слънцето, Вашата ваканция - Бургас, Уикенд туризъм - Русе, Черноморския туристически форум - Варна, Планините на България - гостоприемство на четири сезона - Смолян, и фестивала на устойчивия туризъм и здравословното хранене Зелени дни. По предложение на председателя на Асоциацията за алтернативен туризъм Любомир Попйорданов в годишната програма е включено и участие в специализираното изложение за екотуризъм във Франция.


Предстои също да бъде сформирана работна група по маркетинг към Националния съвет по туризъм, която да консултира съвета при взимането на решения в областта на национална реклама на чуждестранни и на вътрешния пазар. В групата ще участват експерти от икономическото ведомство и от браншовите организации в туризма.

Facebook logo
Бъдете с нас и във