Банкеръ Daily

Рожденици

Нападнаха мъжа на Нанси Пелоси с чук в дома им

Пол и Нанси Пелоси

Съпругът на председателката на Камарата на представителите на американския Конгрес Нанси Пелоси е бил жестоко пребит от нападател, който нахлул в дома им в Сан Франциско рано тази сутрин, съобщи Асошиейтед прес. Осемдесет и две годишният Пол Пелоси е в болница и е бил опериран. Очаква се да се възстанови напълно, съобщи говорителят на Нанси Пелоси Дрю Хамил. Според запознати със случая той е получил наранявания след удари с чук в областта на главата и тялото. Операцията се наложила заради нанесените по главата на Пол Пелоси удари. Засега не е предоставена информация за тежестта на нараняванията. 

По това време Нанси Пелоси не е била в жилището. Хамил заяви, че нападателят е задържан, а мотивите му се разследват. "Председателката и нейното семейство са благодарни на първите притекли се на помощ и на медицинския персонал и искат да запазят личното си пространство в този момент", се казва в изявлението на Хамил.

Според източник от правоохранителните органи и друг запознат със случая Пол Пелоси е успял да се обади на 911 в началото на нападението в дома си. Според източниците Пелоси е успял да запази линията отворена и диспечерът е чувал разговора на заден план. Пелоси е говорил така, че за предостави достатъчно подробности, за да може операторът, който слушал, да разбере, че нещо не е наред. Диспечерът изпратил полицията да провери къщата. Според един от източниците атаката срещу Пелоси  била заснета с полицейска камера, когато служителите са влезли през вратата, за да се намесят.

По-късно полицията в Сан Франциско съобщи, че нападателят е 42-годишният Дейвид Депепи, мотивът му не е установен .Според Cи Ен Ен целта на атаката е била Нанси Пелоси, която по време на нападението тя не си е била вкъщи.

Нанси Пелоси се завърна във Вашингтон тази седмица след конференция по въпросите на сигурността в Европа.

Макар обстоятелствата около нападението да са неясни, инцидентът повдига въпроси за сигурността на членовете на Конгреса и техните семейства, тъй като заплахите към законодателите достигнаха най-високите си нива почти две години след щурма на Капитолия.

Членовете на американския Конгрес получиха допълнителни средства за гарантиране на сигурността на домове си, но някои от тях настояват за по-добра защита, тъй като има случаи, в които в домовете им се появяват нежелани "посетители", а заплашителните съобщение към тях зачестяват.

"Това е подло. Това няма място в Америка. Има твърде много насилие, политическо насилие, твърде много омраза, ярост. И какво ни кара да мислим, че една партия може да говори за откраднати избори, да ги нарече измама, всичко това са куп лъжи, но те влияят на по-лековерните хора. Какво ни кара да мислим, че това няма да разяде политическия климат. Стига! Достатъчно - всеки съзнателен човек трябва да се изправи и недвусмислено да се обяви срещу насилието в политиката, независимо от убежденията си", заяви Джо Байдън, президент на САЩ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във