Банкеръ Daily

През обектива

Тошо Тошев се запъти за нов кредит?

S 250 fd7f1164 fb7e 4ebc 825d d586494ed6b0
S 250 e7d0eb0e 97cd 49db b1cd af24260e9314

Бившият главен редактор и издател на закрития преди месец вестник "Преса" Тошо Тошев беше засечен да посещава един от централните офиси на голяма българска банка.

След като пресича неправилно, в компанията на чаровна млада дама журналистът влиза през ВИП входа на банката на столичната ул. "Георги Раковски", видя репортер на "БАНКЕРЪ". Каква е причината за посещението му във финансовата институция, не става ясно. Можем само да гадаем дали става въпрос за посещение по личен въпрос или за финансирането на нов медиен проект.

Не е тайна, че срещу дружеството издател на "Преса" - "Обединени свободни медии", беше заведена молба за обявяване в неплатежоспособност заради неплатени дългове от 2.5 млн. лева към фалиралата КТБ.

На 30 юли изненадващо беше съобщено, че от 1 август вестник "Преса", седмичното списание "Тема", както и сайтовете към тях спират да излизат. Като причина издателят посочи липсата на достатъчно приходи в сравнение с разходите за издръжката на двете изданията. Тогава ръководството на медийната група съобщи, че готви нов проект.

Месец по-късно бившият първи заместник-главен редактор на "Преса" Валерия Велева анонсира старта на нов информационен сайт под името "Епицентър", който тръгна на 6 септември.

Тогава Велева съобщи още, че заедно с медията ще бъде учреден Институт за стратегии и анализи, който ще произвежда аналитични материали, базирани както на чуждестранни данни, така и в партньорство с БАН, българските университети и други научни звена.

Към него ще бъде създаден и Експертен съвет, в който ще участват и директорът на БАН проф. Стефан Воденичаров, историците акад. Константин Косев и акад. Георги Марков и други, а негов ръководител ще е бившият главен редактор на "Преса" Тошо Тошев. Така обаче не стана ясно кой ще финансира проекта за новата медия и аналитичния център.

Facebook logo
Бъдете с нас и във