Банкеръ Daily

През обектива

“Произведено в България” връчи за поредна година наградите “Златна мартеница”

Надя Кошинска, член на управителния съвет на ПИБ (вдясно) връчи наградата "Златна мартеница" за успешно женско предприемачество на "Адвансед парашут системс" ЕООД.
S 250 f35a4f4f 539d 4645 ab32 5edb4887c1e6
S 250 d9f6d247 2794 470d 8ecd 630c6033520b
S 250 444ae948 3e51 4e3a 90db aac937a2a724
S 250 c22ce649 10c0 48d7 b671 ecd48892ed83

За 25-ти пореден път сдружението „Произведено в България – съюз на малкия и среден бизнес” връчи годишните награди “Златна мартеница”. Победителите бяха обявени на церемония в Гранд Хотел София на 6 март в присъствието на Президента на България Румен Радев и представители на родния държавен, политически и бизнес елит.  Наградата “Златна мартеница” е учредена от Съюз “Произведено в България”, за да подпомогне съживяването на българските производства и услуги и повишаването на тяхната конкурентоспособност у нас и навън. Ежегодният приз е вдъхновен от уникалния български обичай Закичване с мартеница като пожелание за благополучие и здраве.

Тазгодишните награди се връчиха в 5 категории: за компания, наложила на пазара успешна търговска марка и завоювала доверието на родните потребители; за успешно стартирала компания с иновативно производство; за политик, отстояващ интересите на българския бизнес; за стартираща компания и за женско предприемачество.

Първата “Златна мартеница” тази година отиде при “Зора ММС” ООД - дружество, утвърдило се като собственик на една от най-големите търговски вериги у нас. ЗОРА е верига магазини, която не просто дава на хората достъп до технологиите. Амбицията й, на базата на натрупания 27-годишен опит, е да доставя на клиентите си пълноценни изживявания. През 2016 г. тя промени корпоративната си идентичност, но тъй като доверие се гради не само с дизайн, а и с функционалност, от ЗОРА работят върху поддържането на постоянно и разнообразно портфолио, включващо целия спектър от уреди за дома и семейството, предлагани от световни производители. Предстои дигитализация, която ще оптимизира обслужването на клиентите и ще допринесе за социално-отговорната политика на компанията. През 2019 г. ЗОРА ще продължи да открива нови магазини и работни места, увериха от компанията.

Със “Златна мартеница” за успешно стартирало иновативно производство бе наградено „Нухелт” АД - дружество, което произвежда здравословни снаксове от кафяв пълнозърнест ориз без пържене, със 100% натурални съставки, без глутен, без ГМО, без консерванти и глутамат. През ноември 2018 г. Нухелт АД навърши 2 години, през които постигна силно присъствие на българския пазар и развитие на експорта, достигайки 6 континента и 55 държави. RiceUP! е единственият оризов чипс в Европа, произвеждан от цели зърна пълнозърнест ориз, а не от оризови пелети. Така стъпката от чистата суровина до крайния продукт е само една и здравословните ползи на оризовото зърно са съхранени в най-голяма степен.

Със “Златна мартеница” беше отличен и г-н Йордан Цонев като политик, отстояващ интересите на българския бизнес. Зам.-председателят на Комисията по бюджет и финанси в 44-то Народно Събрание заслужи приза с дългогодишния си принос за подобряване на бизнес средата в България.

„Златна мартеница” за успешно стартиращо предприятие получи IT компанията „Джоб Радар ООД“, чиято иновативна онлайн платформа за търсене и предлагане на работа локализира най-близките свободни работни места и отворени позиции. Изчислявайки времето за придвижване до работното място - пеша, с колело или автомобил, потребителите могат да следят на специална интерактивна карта отворените позиции около тях - навсякъде и по всяко време. Чрез ядро от изкуствен интелект JobRadar.BG предлага на търсещите работа най-подходящите за тях опции, намирайки пресечната точка между новите тенденции в търсенето и предлагането на работа и иновациите в информационните технологии. В динамиката на големия град все повече хора търсят работа, буквално близка до тях, а това пести време и средства, твърдят от стартъп-а.

Със “Златна мартеница” за успешно женско предприемачество бе удостоена Весела Стаменова-Джорова, собственик и управител на „АДВАНСЕД ПАРАШУТ СИСТЕМС“ ЕООД. Нейната фирма е единствената в Източва Европа, която разработва, тества и произвежда оборудване за парашутни скокове. За последните 4 години компанията е патентовала нови продукти, свързани с парашутната дейност – сред тях раницата за парашути с марка "Аvalon", сертифицирана в Германия. Българските моделите са три – AVALON Student, AVALON Sport, AVALON Accuracy (и разновидността AVALON PT, която се различава само по контейнера на запасния парашут). Фирмата е член на международната парашутна асоциация на производителите на такива стоки. Наградата за женско предприемачество бе връчена от г-жа Надя Кошинска, член на УС на Fibank.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във