Банкеръ Daily

Позиции

Веселин Чипев: В Пловдив наблюдаваме бум на търсенето на офиси

Асоциацията на Почетните консули в България проведе днес Международна конференция в подкрепа на българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Един от участниците в престижния форум беше и почетният консул на Молдова - Веселин Чипев.

 

- Г-н Чипев, какво превърна Пловдив в толкова привлекателна среда за инвестиции?

 - В IТ сектора има много големи инвестиции, които наредиха Пловдив на първо място по този показател в България. Предполагам това се дължи на усилията, които общината полага да наложи този бизнес там. Освен това имаме и много специалисти с добри езикови и компютърни умения. Друг фактор е това, че заплатите в Пловдив са по-ниски от тези в София.

 - Тази положителна тенденция не криели обаче опасност градът да се "пренасели" с бизнес? Може ли Пловдив да осигури достатъчно офис площи например?

 - В момента наблюдаваме и бум на търсенето на офис площи в Пловдив. Аз имам две офис сгради с площ от 30 хил. квадрата и всичките са заети. Смятам да изпълня и още няколко проекта за офис сгради в града.

- А какъв е интересът на фирми от Молдова към България и на български компании към Молдова?

Има интерес. В повечето случаи става въпрос основно за търговия в селското стопанство.

Веселин Чипев е изпълнителен директор на "Блек Сий Инвестмънт" АДСИД, дружеството собственик на "Кепитъл Сити Център" и Мега парк бизнес център в Пловдив. Преди две години пловдивчанинът беше обявен за почетен консул на Молдова. Най-успешният пловдивчанин получи Бизнес Оскар 2017 за инвестициите на ръководения от него Кепитъл холдинг груп.

Facebook logo
Бъдете с нас и във