Банкеръ Daily

Драга ми Сийке - 2

Пачки в чекмедже*

Диана Дамянова

Драга Сийке, понеже напоследък се оказахме близки, та да те попитам няколко неща:

Подопечната ти прокуратурваазнямадаоставяборисовипеевски дали направи сравнение на евровите пачки от чекмеджето, дето и слепите им виждат номерата с номерата на теглените от Божков пари от банковата му сметка.

Щото драга ми Сийке, ако не сте се сетили да го направите, аз приятелски да ти припомня. Щото знам, че не желание, а мисловна дейност понякога възпрепятства вашата каскетура да застане на страната на правдата

И да те попитам, дали подопечната ти ти служба азобичампеевскииборисовинямадаоставяпрашинкадападневърхутях, та дали тази служба с дълго и красиво название се е сетила да сравни номерцата на кюлчетата злато от шкафчето на бб и да удостовери (това би отнело около15 минути) от кого и кога са закупени тези мили златни кюлчета, спокойно пребиваващи в нощното шкафче на министър-председателя (слава богу вече бивш)?

И дали по някаква изключителна случайност прокуратурскатата службица се е сетила да попита, дори не да разпита, евентуалните собственици на тези кюлчета по каква магическа случайност те са се настанили в товамити шкафче?

Скъпа ми Сийке,

аз пак ще ти пращам разни идеи и много внимавам да пиша бавно, защото знам, че четеш трудно.

 

__________

* Текстът е публикуван във Фейсбук профила на автора. Заглавието е на редакцията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във