Банкеръ Daily

Позиции

ОПГ-троловете съвсем изтрещяха

Докато "Фейсбук" се бори с опасното съдържание в мрежата, усърдни тролове бранят пладнешкия грабеж в България. И понеже работата на троловете е да се крият, докато лъжат и правят мръсотийки, можем само да се досещаме на кого слугуват. А не е никак трудно.  

За материал, публикуван в сайта на "БАНКЕРЪ" и във "Фейсбук", получаваме например странни отзиви. При отварянето му чрез линк в социалната мрежа читателят е предупреден в ярко червено за възможен проблем. Установено било, че линкът може да бъде зловреден, та ако иска читателят да предпази своите акаунт и устройство, да следва само източници, на които вярва. Иначе казано - тролска атака, чрез която голяма група хора набеждава определено съдържание за опасно, за да манипулира социалната мрежа чрез активиране на предпазните й механизми.

Хайде сега да видим кое е зловредното съдържание, маркирано от троловете (Статията спазва всички Community Standards на Facebook. Нито съдържанието, нито начинът й на поднасяне не нарушават правилата за ползване на социалната мрежа. Очевидно проблемът е другаде). "Опасният" материал е със заглавие: "До дни служебното правителство ще разкрие нови проблеми и схеми". Създаден е изцяло по телевизионно участие в национален ефир на говорителя на кабинета Антон Кутев. Който настоява, че трябва да бъде изчистено "това, което се случва, а се случват ужасяващи неща". Както и да има "в кратки срокове съдебен резултат, тъй като в противен случай може да се стигне до конституционна криза".

"Служебният кабинет извежда на чисто нещата, които са се случвали в управлението на държавата. Никога не съм си представял дълбочината на това лошо управление, което заварихме. Става въпрос за системно сработване на властите, за да не се спре кражбата. Плащат се пари за 3-4 години напред, без гаранции, голяма част от средствата няма да се върнат, тъй като са били похарчени нерационално. Обществото разбира, че имаме неефективни институции. Може да стигнем до криза до самата подредба на държавата", казва Кутев.

Зловредно отвсякъде, нали? Както зловреден е всеки, който не се радва на ползотворния институционален грабеж в рамките на европейското развитие на България. На избори като на война - троловете в атака!

Facebook logo
Бъдете с нас и във