Банкеръ Daily

Позиции

Космонавти от всички партии, обединявайте се!

Управленската програма на Слави Трифонов може и да е писана другаде, но това с космонавтите не е за подигравки. Първо - защото вече сме го правили и е глупаво да зарежем традициите. Второ - защото единственото възможно място да се разберем със северомакедонците явно е космосът. И трето - политическата космонавтика у нас е толкова високо ценена, че от космонавти няма отърване. 

 

Ама как можело, представете си, след всичките протести срещу десетилетието на ГЕРБ, промяната да попадне в ръцете на такъв човек? Брей, каква изненада, която електоратът не подозирал, докато избирал други сенки на прехода. Два пъти го питат през три месеца и той казва: "Искаме си Слави!" Къде е драмата, щом преди това същият електорат каза пет пъти "Искаме си Бойко!"? При това експремиерът се оказа такъв шоумен, че дори в огледалото не призна за сянката на Пеевски, засенчила сянката на Доган. Докато Трифонов не криеше възхищението си от мъдростта на Сокола - с добавката, че не е по-лош от останалите. 

Сега експрезидентът Плевнелиев открива бомбастика за топлата връзка помежду им. Слави бил "стандартен популист", а проектът "Трифонов" бил "инженерингов, подобно на този на Бареков - между тях разлика няма". А Бойко в популизма хич го няма. И проектът "Борисов", на който Плевнелиев ревностно слугува, да не би да е резултат на обществена поръчка с повече от един участник? 

Вярно, предлагане на кабинет "от кабеларката" наподобява управление на държава "от джипката". И е твърде вероятно при слогана "Време е за друго" да ни сервират "Още от същото".  Какво да се прави обаче щом ръкоположеното с тежкия евроатлантически жезъл Гражданско-Европейско Развитие на България ни докара до изходна точка - че няма такава държава? Доколко има такъв народ също е спорно, затова по-кротко с емоциите. 

Сред океана от анализи и главоблъсканици около политситуацията, с дълбоко прискърбие се налага да съобщим, че "изчегъртването" на модела "Борисов" никак не го виждаме. Всички са срещу него, но никой с никого не се понася, освен ако не послъгват.

А Бойко така е навирил гребена след изборните резултати, че... Само да не беше призовката от адаша му Рашков. Уж никой не искал да говори с ГЕРБ, но продължават без него да не могат. И затова пада едно чудене "Кое зло да избера? Имам Рашков, имам Трифонов. Не подкрепяме правителство - остава Рашков. Подкрепяме - идва Трифонов".

Та затова да си се разберат за кабинет без него. 

"Вие надробихте тая попара, гореща, горчива, гадна - ще я сърбате. Казах на всички какво ще се случи: до 11-ти кючек, айде на 12-ти Слави Трифонов - лош, и кючекът свърши... Ако водени от Радев ни вкарате в трети избори, няма никакво значение какво ще се случва с ГЕРБ. Две държави останахме без план, но едната е най-богатата. Две, бе, некадърници такива!", затяга хватката Борисов. 

Дай му на него да прави сечено в поза "Партер"! Адски си го умее, направо му греят очичките. Та, ако държите да го туширате, космонавти от всички партии, обединявайте се!

Facebook logo
Бъдете с нас и във