Банкеръ Daily

Прогноза

Коалиция на спазарения интерес

Шоуто продължава

През последните дни преди парламентарния вот на 4 април, говорилнята и добре платената социология достигна своя пик. Всевъзможни анализатори и прогностици облъчват изнемощялото от тази шокова „терапия“ население с всевъзможни лакърдии. Резултатът, естествено, е пълно отвращение, но мераклиите за власт от всички цветове на политическия спектър успешно се справят със задачата... това усещане да не бъде потиснато.

А хипотетичната възможност избирателната активност да бъде около 30-35%, практически да бъде сведена до критичния минимум. В този ред на мисли, картината на следващото управление, изглежда повече от потискаща.

Сегашните управници от ГЕРБ демонстрират непукизъм и увереност, че след вота на 4 април

отново ще водят хорото.

На него те вече са „навързали“ и бъдещите си партньори в управлението на държавата, но все още някак си ги е срам да си признаят.

Никой не се съмнява, че ако днешните спечелят, още утре ще чуем дежурното „Така ни подреди народът!“ Горчивият привкус за предварително нареден пасианс обаче ще ни дразни дълго. Защото четвъртият мандат на началниците няма да бъде резултат от спонтанното одобрение на електората, а на сделка, грижливо спазарена далеч преди деня на електоралния вот.

Тези нелицеприятни мисли са провокирани от думите на наш редовен и очевидно доста информиран читател, който дори предложи сериозен залог за пророчеството си, че съвсем скоро ще бъдем свидетели на

Коалицията на спазарения интерес.

Дори ако информацията се окаже не съвсем актуална - заради непредвидено развитие в деня на изборите - белезите на този ревниво пазен в тайна пазарлък, се проявяват епизодично. И дават индикации, че сценаристите му - също толкова отдавна - са разпределили ролите на актьорите в него...

Разбира се, участниците в него шумно рецитират, че „купуването и продаването на гласове е престъпление“, но никой не коментира какво точно е "преливането" на гласове. Практика, която всички играчи на този пазар познават прекрасно и която работи безотказно.

И... така!

Според споменатия сценарий, главната роля отново е определена на сегашните „спасители на нацията“ от ГЕРБ, които пандемично-предизборно

наводниха с пари цели съсловия.

Главната поддържаща роля е отредена за лидера на формацията „Има такъв народ“: заради умелите му превъплъщения в много категории - от чалга до политика.

Колкото до преливането, този път по сценарий "потокът" ще бъде насочен към микроязовирчето на гражданско-воеводската група на ВМРО. Защото - точно това не бива да го забравяме - европейската интеграция на югозападната ни съседка Северна Македония ще бъде приоритет и на следващото правителство.

Зад кулисите, очаквано, са и сценаристите, които с гордост наблюдават играта под прожекторите…

За

громящите „дълбоката държава“,

също е оставено място, но... единствено в миманса.

Ето с такова „мнозинство“ очакваме да се сдобием тази неделя, а  след месец - и със спазарено до цент управление.

Като знаем кои са актьорите, гарантиращи новия кабинет, не е трудно да се досетим, че ни предстоят месеци на неспирен водевилен спектакъл. Хонорарите за него вече са раздадени, а градските легенди мълвят, че в сравнение с размерите им, хонорарите на звездите в Холивуд са като социални помощи в бананова република.

Така че, дами и господа, да са ни честити новите безумства на политическата сцена в обрулената ни (според проф. Чирков) отвсякъде Родина!

Facebook logo
Бъдете с нас и във