Банкеръ Daily

Позиции

Изходът от вечната парламентарна криза...

Проектокабинетът, предложен от Слави Трифонов, и упорито отказаната от него подкрепа от страна на т.нар. партии на протеста, тепърва ще дават храна на политическите анализатори.

Фактът, че за премиер е предложен НДСВ-ейското юпи Николай Василев обаче е многозначителен. Както и светкавичната реакция на останалите бивши юпита Милен Велчев, Красимир Катев и сие, които като един скочиха и одобриха тази кандидатура.

Достатъчно е да си припомним ролята им в раздържавяването на БТК и "Булгартабак", та да разберем сегашният им ентусиазъм. В светлината на предишният им опит, приватизацията на една ББР например си струва усилията за налагането на Николай Василев за бъдещ премиер. Тогава нещата ще си дойдат по местата. Лобито на руската ВТБ най-сетне ще излезе от сянката на КТБ и ще се официализира. Същото ще стори и т.нар. Библиотекарски кръг, който понастоящем се е окупирал в бившия библиотекарски институт, където мечтае за АЕЦ-Белене и Росатом.

Проблемът е, че има пречки за реализирането на такъв кабинет. И се очертават предсрочни избори до дупка. Те или ще доведат някой ден до пълна изборна победа на "ИТН", или окончателно ще отвратят българина от какъвто и да е вот. 

Има обаче един вариант, който ще ни спаси от вечната парламентарна криза. Както и от неизбежното противопоставяне между демократи и новите политици от "Има такъв народ", в чиято основа е отношението към чалгата. Именно чалгата е препъни -камъкът за мечтаната от българския избирател коалиция между Слави Трифонов и Христо Иванов да речем...

През годините вече се е утвърдило съмнението, че всички гласуват, но винаги печели ДПС. Защото не е имало досега управление, за което да не се говори, че всъщност ДПС му дърпа конците в сянка и реализира интересите си, поддържайки ту този, ту онзи политически играч.

Вариантът, за който говорим, е всички да гласуваме за ДПС. И да видим как, аджеба, управлява наистина.

Ползите ще бъдат очевидни. Примерно тогава "Росенец" ще престане да бъде държава в държавата, а ще стане народен плаж, за какъвто мечтае например лидерът на ДБ Христо Иванов. И в това достояние на народа плажните кърпи, сянката, шезлонгите, пешкирите, душовете, че даже сапунът и телякът ще са безплатни. 

Полза ще имат и политическите партии. Например най-сетне "Атака" и Волен Сидеров, както впрочем и "Патриотите" ще се отърват от подозрението, че са скачени съдове с ДПС. И Сидеров, Валери Симеонов и Красимир Каракачанов ще плеснат с ръце и ще се прегърнат с Ахмед Доган насред сараите му, които вече бъдат наричани патриотични сараи.

Масовото гласуване за ДПС ще бъде и възможност за раздяла с чалга-културата. Това ще стане с въвеждането на часове в училищата за изучаване на оригинални бургуджийски и кабадан-кючек, вместо разни чалга-ерзаци. 

Струва си да се замислим над този вариант...

Facebook logo
Бъдете с нас и във