Банкеръ Daily

Позиции

И Рашков зацикли с диверсификацията на Борисов

Млъкне ли Рашков, Борисов навирва гребена. Напоследък устатият вътрешен министър изчезна медийно при липсата на публични изяви. А тъкмо сега се отвори много работа по ревизиране на модела "Борисов" в частта за енергийните му поразии. Да, знаем че без прокуратура политическа мафия не се преследва. Но поне Рашков да не спира с преградния огън, че онзи само това чака след геройското излизане от ареста. Само гледайте петльовите му крясъци в драмата със спирането на руските газови доставки - направо пощръкля. А че лъжата я няма за нищо, излишно е да напомняме. 

"По време на нашето управление подменихме десетки реверсивни компресори с най-добрите и най-мощните, за да може да вкарваме газ от Турция и от България в Турция, в Гърция, Румъния, Сърбия. 100% диверсификация! На 31 декември тази година трябваше да е готова гръцката връзка. От 22 държави, които търгуват с Русия, газът е спрян само на България. Народът ще плати страховити цени за всичко, защото българите си избраха в най-тежкото време най-некомпетентните хора. Всички ще платим за това, че докарахме „промяната“, написа Борисов във "Фейсбук". 

И още безпределна наглост: " Ако ние бяхме управляващи, цената на тока и газа нямаше да се вдигне. Досега говорихме за ценова криза в енергетиката. Вече говорим за енергийна криза. Как Промяната спечели изборите? Единственият отговор на този въпрос са манипулациите на вота с машините за гласуване и Бойко Рашков като главен организатор на тази схема."

Ей този същият от 12 години прави "стопроцентовата" газова диверсификация, но така, че да не стане и да треперим при всяко кихане на Москва.
Започна от немай къде интерконектора с Гърция, след като в началото на първия му мандат през 2009 г. Русия спря доставките ни през Украйна посред зима.

Оттогава насам Барба Ганьовеца наглеждаше строежа в снимки и уверяваше мат' риала, че диверсификацията е а-ха готова. И подслаждаше измамата с приказки за доставки от всички точки на света - от Централна Азия през Северна Африка до Америка. Междувременно се юрна като див глиган през стърнище да прави транзитния "Турски поток", за който платихме 3 милиарда, че и джип за "Севда ТВ" остана. 

И партийните му наглеци не падат по-долу. Завчера обвиняемият ексшеф на "Булгаргаз" Николай Павлов обяви, че кризата с газа дошла, защото той вече не бил на поста. Не знаел какво се случва, но можел да каже, че "докато бях директор се плащаше, имаше една от най-ниските цени в Европа и нямаше прекъсвания в доставките - сега ние ли сме виновни, че е спрял газът?" 

Пропуснал човекът да забележи, че избухна война, която ни завари по непраните им газови гащи с Борисов. Иначе нямал никакви притеснения във връзка с повдигнатите му обвинения, за което може да му се вярва предвид заслугите. Ей такива просто плачат за житейска диверсификация: дотук било, каквото било, останалата част - при бай Ставри!

Facebook logo
Бъдете с нас и във