Банкеръ Daily

Време е за супер герои

Грета Тунберг и Бойко Борисов пак поведоха парада

S 250 1ee895e6 84b8 4ea2 94a2 e5bb0e9b57e5

Както изглежда и на тази пандемия й се вижда края. Мирова скръб ще покоси псевдо учените, които твърдяха, че 70% от населението на Земята ще бъде изтребено от коварния коронавирус. Тази седмица на сцената излязоха супер героите - шведската екоактивистка Грета Тунберг и българският премиер Бойко Борисов, които пак обещаха бъдеще на това изстрадало човечество. 

За няколко седмици, 17-годишната природозащитничка изчезна от медиите като Ким Чен Ун. Чудно как се удържа да не държи речи по три пъти на ден, но явно интелектуалните й страданията не са отишли нахалост. Тези дни тя отново грейна на световния небосклон и обяви, че дарява наградата си от една датска фондаци - в размер на 100 000 долара, за борба срещу короновируса. 

Подобно на климатичната криза, пандемията от коронавирус е криза на правата на децата”, мъдро отбеляза Тунберг и се закани да пребори новата чума. Тази информация би успокоила мнозина, които вярват, че тази пандемия има нужда от здрава ръка и неспираща да бърбори уста.

Малко преди да се изкаже Тунберг, българският премиер също направи смела заявка. Което трябва да ни радва като българи, защото  - за разлика от извънредните мерки - "това" хоро ще го водим с Швеция. Той оповести, че шефката на Европейската централна банка Кристин Лагард му споделила, че се чувства много сигурна, защото има българска БЦЖ ваксина. Дори първа е повдигнала темата в разговор по телефона, засипвайки го с хвалби.  Борисов обяви също, че е възложил на земеделския министър Десислава Танева да се намерят най-добрите 40 коня в държавата за изработване на конски серум.

"За природозащитниците - конете не умират. Взима им се кръвта така, както на нашите кръводарители, инжектират се, минават там еди колко си дни... и кончетата след това отиват да си пасат пак живи и здрави", уточни премиерът в задочен диалог с Природозащитник № 1 на XXI век - Грета Тунберг!

Според него ясно се вижда как "един вирус и един микроб може да унищожат света буквално - и финансово, икономически и с повече човешки жертви, отколкото във Виетнамската война". Но ние няма да допуснем това. 

В резюме можем да отбележим, че седмицата бе силна в борбата срещу световната зараза. Удивително е, колко тясно са свързани нещата...

 

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във