Банкеръ Daily

Позиции

Голяма партия, голяма навалица, големи тревоги

Темата за политическите сватби и годежи тази седмица стана много популярна. В парламента се подмятаха реплики за булки, младоженци, маймуни и какви ли не още неприлични предложения. Човек да се чуди в парламент ли е, на годеж или на сафари в джунглата. 

В съзтезание да спечелят суверена, когото припознават само преди избори, депутатите съвсем изгубиха разума си. И улисани в спорове за пенсиите трудно прикриха неприязънта помежду си. 

Самообладанието не напусна само говорещия с "Началника" и той отново "блесна" с просотнародната си реторика, за да им даде насоки и да им налее малко акъл.

 

След като депутатите от ГЕРБ гласуваха заедно с ДПС и БСП за част от взаимоизключващите се предложения, Борисов се разграничи от тях. И заяви, че от партията му няма да подкрепят тези безумия. В типично свой стил той позамаза факта, че и неговите хора са участвали в този хаос и предложи всички партии да се съберат на една лидерска среща, "на кръгли маси, квадратни".

Бившият премиер захвана и темата за парламентарните избори: "Имаме една партийна фигура за кандидат, една непартийна, трима и още двама. Голяма партия - голяма навалица". Някой нещо разбра ли?

Добре е все пак да отбележим, че навалицата в партията му я правят и някои негови бивши критици като Тома Биков и Деница Сачева - по-късно превърнали се в яростни защитници на Борисовата политика. За такива като тях хората казват "Пази Боже сляпо да прогледне!"

Важното е, че след премъдрото си говорене Борисов стигна до традиционното си заключение - "в момента единственият проблем на тази държава се казва Румен Радев с неговата жажда за власт и еднолична диктатура и управление". Правил го е толкова често при последните си публични изяви, че повторенията са напълно излишни. Спокойно би могъл да спести малко време на тези, които все още прилежно следят брифингите му, с увертюрата, че не друг, а Радев е виновен за всичко (без значение за какво).

Впрочем от последното изявление на експремиера стана ясно, че го тресе нова тревога - евентуалният нов политически проект на двамата служебни министри Кирил Петков и Асен Василев. Министрите на Радев, нали?

Facebook logo
Бъдете с нас и във