Банкеръ Daily

Позиции

ГЕРБ - добре, а етническата партия кога?!

Когато всички мълчат като шушумиги за имперския апетит на Ердоган, виновен е проклетникът Бойко Рашков, че говори за турска намеса в изборите. Като как така едрите партии, службите, прокуратурата и Конституционният съд са способни да дремят умно на софрата вече три десетилетия, а един вътрешен министър да разклати етническия мир служебно? Ама това е просто възмутително! 

При това Рашков установил външната намеса във вътрешните ни работи не по реда на НПК или с безценния професионализъм на специалните служби, а от публикации в турските медии. Там, представете си, имало заглавия като "Турчин е кандидат-президент в България" и призиви българските изселници да гласуват за ДПС, защото техните роднини на север ги чакал нов възродителен процес.

"Представяте ли си - ХХІ век?! На мен не ми е известно някога да е имало обратен случай - български граждани да се намесват по време на избори в Турция", обобщава Бойко Рашков, а Външно министерство долива масло в... два огъня едновременно. Първо - с очакването "турските институции категорично да се въздържат от пропагандни действия и политически послания, имащи отношение към изборния процес в страната ни, по време на балотажа на изборите за президент". И второ - с обръщането на внимание на съответните власти в Анкара "за случаи на ангажиране на официални лица, турски политически лидери, изселнически организации и медии с предизборна агитация и призиви в Република Турция за гласуване в полза на политическа партия у нас“.

Име няма ли си тая партия, бе?! Ами председателите - Почетният с розите и Грачещият за средноевропейските доходи - какво, нямат ли отношение по въпроса?

То ясно, че основният проблем е наличието на един малък и много прост народ, но пък и не виждаме мъдрите му представители много да умуват, докато деребеите му лудуват. Щом пък като не посочват "неизвестните извършители" с истинските им имена, ще трябва да разчитаме на турските медии. 

Оттам научихме, че Грачещият за средноевропейски доходи ударил чинно челце в нозете на султана с откровението "Турция е нашата родина, България е нашата земя, останали сме там след Османската империя!" Чакат я, значи, с копнеж петоколонниците, вместо да заминат на Голямата екскурзия. И се докачат стръвно на президентския въпрос "Коя е Вашата родина?" А вместо отговор - люта закана да направят всичко, само и само Румен Радев да не бъде преизбран. 

Не знам дали Радев ще успее с президентската република, но парламентарната отдавна не се трае. Затова Грачещият за средноевропейски доходи и Ломотещият за европейско развитие на България ще бутат дружно срещу него неказващият нищо смислено по никой въпрос ректор за национално помирение след грабежа. Че и част от социално програмираните леваци ще им пристанат, защото пътят към политическото бунище нито е стръмен, нито е труден.

И за това Рашков е пак крив, че пита: "Откъде партиите у нас откъде се сдобиват с тези финанси - от обръчите на фирми ли ги имат? Дали не са държали в бедност големи групи хора, за да могат да ги ползват за свои цели за жълти стотинки, унизявайки тяхното достойнство, само и само да попаднат в пленарната зала?" И съвсем се олива с историите за клошарите милионери, забогатели за 10-15 минути и споминали се още по-бързо уж от "Ковид-19". 

Затова призоваваме Бойко Рашков да шета здраво на балотажа и да държи под око турските медии. Щото заглавия като "Турчин е кандидат-президент в България" може и да не бъдат тиражирани отново, но пък току виж се появили призиви от сорта на "Тази неделя Турция избира Президента на България!"

При тази кал и смрад промяната е невъзможна, ако чегъртането не продължи. На първо място - с операция на все още живата рана от прострелването в крака с Конституционно дело № 1 преди три десетилетия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във