Банкеръ Daily

Позиции

Аз само да напомня...*

S 250 069229dc e2b9 474e a118 358dc2ea1379

Ирини Зикидис

Цензурата и доносничеството, маскирани като политическа коректност, са най-уродливите действия на подлеците.

Като правнучка на онези, които преди 2500 години са изковали демокрацията, нека го кажа ясно - всеки има право на мнение. Нарича се свобода на словото и тя е свещена. Ако не ти харесва нечие мнение - изкажи твоето, победи в словесен дуел, докажи, че ти си прав, а не опонентът ти. Цензурата е инструмент на диктатурата. И рано или късно идва и за теб.

Вижте какво се случи с фигура като Джоан Роулинг, която дълго време беше идол на либералите, а после я разкъсаха заради един туит, че само жените могат да менструират. А малко по-късно я подложиха на линч, защото в една от книгите й убиецът бил облечен с женски дрехи и казвал на жертвите си, че е гей, за да приспи бдителността им. Тръгнеш ли по хлъзгавата пътека на цензурата, нямаш крайна точка. И шансът ти, от палач да се превърнеш в жертва, е голям.

Ако бъде насърчена в едно общество, цензурата може да придобие чудовищни размери. Какво точно постигаш, като заглушиш онези, които имат друго мнение? Превръщаш ги в герои, нищо повече.

Харесва ли ти, или не, ТОВА е демокрацията. СВЕЩЕНА СВОБОДА НА СЛОВОТО. Цензурата, насърчавана днес от либералната демокрация, е похват от едни мрачни времена, за които всички предпочитаме да не си спомняме. И дори зад добрите намерения, да бъдат заглушени хора, които говорят тъпотии, да стои благородна цел, самата цензура НЕ Е начинът, защото пътят, по който води, е тоталитарен и гнусен.

Начинът е ТИ да се изправиш и да се бориш за истината.

Всеки. Божи. Ден.

____________

* Текстът е публикуван във Фейсбук профила на автора

Facebook logo
Бъдете с нас и във