Банкеръ Daily

Служебният премиер Стефан Янев:

Актуализацията на бюджета е знак за отговорно поведение

Актуализацията на държавния бюджет е знак за отговорно поведение. Това заяви служебният премиер Стефан Янев в началото на извънредното заседание на Министерския съвет.

Премиерът акцентира върху няколко от точките на извънредното заседание - актуализация на бюджети и в частност върху Закона за държавния бюджет за 2021 година. Ако проектът бъде приет на правителственото заседание, непосредствено след това ще бъде внесен за разглеждане в парламента.

https://www.facebook.com/Government.of.Bulgaria/videos/560068061832078

"На парламентарното изслушване имах възможност да споделя, че този акт за актуализация на държавния бюджет е работа на парламентарно подкрепено правителство, но ситуацията е динамична, такова правителство още не е съставено. В същото време икономическата и здравната ситуация са такива, че е важно да бъдат взети неотложни мерки за гарантиране на функционирането на държавата, гарантирането на социалните плащания, на дейността на бизнеса и подготовка за здравна криза, ако такава се развие през есента, каквато много от наблюдателите очакват", изтъкна министър-председателят.

"Актовете, които ще приемем днес конкретно за държавния бюджет, са знак за отговорно поведение към финансите на държавата. Надявам се парламентът да направи смислен дебат, да покаже мъдрост и да прояви разбиране към моментната ситуация, така че всички неотложни плащания в началото на септември да бъдат осигурени", посочи още Янев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във