Банкеръ Daily

Пари и пазари

Занаятчийска бира се предлата в Пловдив

Занаятчийската бира е на път да завладее Пловдив. В Пивоварница "Каменица" се произвеждат 5 вида бира, направени с различни типове дрожди за горна и долна ферментация и специфична технология. С долна ферментация сe произвеждат класическата светла бира. Вайсовата бира с подправки е пиво с горна ферментация. Раle Ale и NEIPA са също с горна ферментация, но носят характера и спецификите на типичния английски стил - плътно тяло и леко плодов характер. 

„Произвежданите в Пивоварница бири могат да бъдат възприети и като образователно-еталонни продукти. Идеята е посетителите да се запознаят на място не само с процеса на производство, но и да се информират и дегустират основните типове бира. По този начин всеки любител на пивото може да избере кой стил в най-голяма степен му допада като вкус, аромат и характер на напитката.“, казва инженер-технологът Иван Карагьозов, главен майстор-пивовар.  

Предприятието поставя началото на пивоварната промишленост в страната през 1881 г. Днес компанията е част от мултинационалната група на Молсън Корс и оперира с пивоварния завод в Хасково и микропивоварната в Пловдив. 

 

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във