Банкеръ Daily

Пари и пазари

За пореден месец растат продажбите на "Българска роза"

"Българска роза" АД - Карлово успя да изпълни прогнозите за продажбите през август, които мениджърите на фирмата за производство на етеречни масла направиха месец по-рано. От дружеството отчитат приходи в размер на 402 хил. лева. Анализите и прогнозите предвиждаха парични постъпления от 368 хил. лева. С натрупване от началото на годината предприятието има продажби за 2.42 млн. лева.

От карловската фирма обявиха неокончателен финансов резултат за месец август тази година - печалба от 125 хил. лв. при само 44 хил. за юли. От януари до края на август печалбата е нараснала до 328 хил. лева.

Както обикновено мениджърите на "Българска роза" АД направиха и прогнози за продажбите през месец септември тази година. Те очакват повече поръчки и съответно приходи  в размер на 310 хил. лв., а с натрупване от началото на годината 2.73 млн. лева.

Предприятието в Карлово е специализирано в производството на натурални ароматични и синтетични продукти, изкупуване и производство на етерично-маслени продукти, парфюмерия, козметика, хранително-вкусови аромати, както и външна и вътрешна търговска дейност.

"Българска роза" АД е публично дружество с над 1600 акционери. Книжата му се търгуват на „Българсата фондова борса“ АД, на Неофициален пазар. Основнен акционер на дружеството е бившият приватизационен фонд "Стара планина холд" АД с дял от 49.99%, а "Гарант-5" ООД държи 32.94% от книжата с право на глас. Останалите книжа са собственост на по-малки инвеститори.

Facebook logo
Бъдете с нас и във