Банкеръ Daily

Пари и пазари

За кратко S&P 500 премина 3000 пункта за първи път в историята си

Американските акции се търгуват в повишение. За кратко S&P 500 премина границата от 3000 пункта за първи път в историята си. Индексът нарасна с почти 0,5%. Dow също постигна рекорден връх. Това съобщи Ренита Янг, Bloomberg Ню Йорк, в предаването "В развитие".

Джером Пауъл сигнализира отвореност към лихвено съкращение, докато икономическата несигурност бетонира залозите за лихвено съкращение на заседанието в края на юли. "Пауъл посочи, че рисковете към понижение остават, дори в условия на по-добри от очакваното данни от петък за новите работни места", коментира Янг.

Доларът отслабва спрямо валутните си конкуренти. ДЦК, златото и лекият суров петрол поскъпват. Изслушването на Пауъл пред Конгреса продължава и в четвъртък. Очакваме след 1ч и 30 мин протоколите от последното заседание на Фед.

Акциите на Levi Strauss & Co достигнаха най-ниската си стойност от края на юни, поевтинявайки с над 11%. Печалбата за второто тримесечие отчита ръст с 1.6%, над очакванията на анализаторите, за сметка на представянето при продажбите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във