Банкеръ Daily

Пари и пазари

За 12 години Wizz Air превози 15 милиона пътници от България

Wizz Air отбеляза рекорден брой пасажери в България. Самолетната компания е превозила 15 милиона пътници от нашата страна от първия си български полет, през септември 2005 г., който излетя от София. За да отбележи събитието, Wizz Air изненада клиент на борда на днешния полет от Мюнхен до Варна с подарък ваучер на стойност 200 евро.

Авиокомпанията разполага с база от осем самолета, базирани в България и местен екипаж от над 310 служителя в 2 оперативни бази в София и Варна. През тази година в страната ни ще пристигне още един нов самолет Airbus, който ще се присъедини към базата на авиокомпанията във Варна благодарение на инвестиция на стойност от над един милион долара. Wizz Air предвижда също така и реализирането на шест нови маршрута от юли от морската ни столица до Хамбург, Кьолн, Берлин, Париж, Копенхаген и Ливърпул.

За Wizz Air, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа, транспортирането на 15 милиона пътници от България е още едно постижение за  тази година, след като наскоро отбеляза 200 милиона пътници от създаването си през 2004 г. и стана авиокомпания с най-малък екологичен отпечатък от пътник в Европа. Днес авиокомпанията е пазарен лидер у нас и редовно инвестира в своята непрекъснато разрастваща се мрежа, водена от стремежа да предлага все по-изгодни възможности за пътуване на своите български клиенти. Българските операции на Wizz Air не само предоставят достъпни възможности за пътуване, но и стимулират местния пазар на труда в секторите на въздухоплаването и туризъм.

Facebook logo
Бъдете с нас и във