Банкеръ Daily

Пари и пазари

YouTube стартира интерактивни предавания

YouTube ще създава интерактивни предавания. Bloomberg съобщи, че за тази дейност ще бъде отговорен специален отдел на компанията, оглавяван от Бен Релес.

Според агенцията, Релес работи в YouTube вече осем години, но и преди това е участвал в създаването на импровизационни програми. "Вече разполагаме с невероятни нови инструменти и възможности за създаване на многопластови и интерактивни истории", коментира Сюзън Даниелс, ръководител на отдела на YouTube за ексклузивно съдържание.

Bloomberg акцентира на факта, че в това начинание Netflix ще бъде основен конкурент на YouTube. Компанията вече е издала няколко интерактивни детски шоута, а през декември 2018 г. платформата бе домакин на премиерата на интерактивния филм Black Mirror: Brandashmyg, в който зрителите имаха възможност да повлияят върху развитието на сюжета, взимайки решения за развитието на главния герой. Освен това Netflix планира през април да стартира интерактивно семейно шоу You Against Wildlife с британския пътешественик, телевизионен водещ и експерт по оцеляване Беър Грилс.

YouTube вече експериментира с интерактивна реклама, но идеята за създаването на програми с няколко сюжетни линии изисква значително по-големи инвестиции.

Facebook logo
Бъдете с нас и във