Банкеръ Daily

Пари и пазари

Wizz Air с втори самолет във Варна и шест нови маршрута

Най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа Wizz Air присъедини към флотилията си в България нов високоефективен самолет Airbus A320 и обяви шест нови маршрута от Варна. От морската столица вече са достъпни дестинации до Берлин, Кьолн, Копенхаген, Хамбург, Ливърпул и Париж, а с тях мрежата на Wizz Air в нашата страна вече включва 48 маршрута до 18 държави. Решението е част от мисията на авиокомпанията да открива повече и все по-достъпни възможности пред българските клиенти и техните посетители за вълнуващи пътувания. 

С пристигането на новия Airbus A320 флотилията на компанията в страната ще нарасне до общо девет самолета, от които два са базирани във Варна и седем – в София. Инвестицията на Wizz Air във Варна създава възможност за разкриването на 36 нови работни места, съобщиха от авиокомпанията. Най-новите маршрути са подходящ избор както за лятна почивка, така и за културен туризъм. Мениджърът на отдел "Корпоративни комуникации" на Wizz Air Андраш Радо сподели пред медии вълнението си от придобивката и изтъкна, че новият самолет представлява инвестиция от над 100 млн. долара от страна на Wizz Air в България.

Първият полет на Wizz Air от Варна излита през 2007 г. и оттогава авикомпанията се утвърждава като водещ превозвач на Летище Варна. През миналата година над 400 000 пътници са пътували по маршрутите от и до Варна, което представлява ръст от 43% спрямо 2017 г. Авиокомпанията регистрира общ годишен ръст от 16% на пасажерите от и до България, превозвайки над 3 млн. души през 2018 г.

Facebook logo
Бъдете с нас и във