Банкеръ Daily

Пари и пазари

Wizz Air разширява присъствието си в Румъния

Унгарският нискотарифен превозвач Wizz Air планира да добави нов самолет към румънския си флот, както и да пусне шест нови маршрута от североизточния град Яш от август 2020 година.

Компанията ще разшири операциите си в Букурещ със самолет Airbus A320. Това ще бъде третият самолет на Wizz Air разпределен в град Яш. От август догодина компанията ще започне да лети до Барселона, Бари, Верона, летищата Берлин-Шьонефелд и Лондон Саутенд, както и до Торино. Освен това с пристигането на новия самолет честотите на полетите до Рим Чампино, Болоня, Брюксел Шарлероа и Тел Авив ще се увеличат, съобщиха от компанията.

В средата на септември Wizz Air обяви, че планира да има нов самолет в румънския си флот, както и да пусне нов маршрут от столицата Букурещ до френския Лион през юни 2020 година. През 2018 г. Wizz Air превози над 8.3 милиона пътници по маршрутите си до и от Румъния, което представлява ръст от 14% на годишна база. Wizz Air вече предлага 148 маршрута до 20 държави от десет летища в Румъния.

Facebook logo
Бъдете с нас и във