Банкеръ Daily

Пари и пазари

Western Union e отправил оферта за придобиването на MoneyGram

Western Union се стреми да придобие конкурентна компания за парични преводи MoneyGram, информира източник на Bloomberg. Според съобщенията Western Union е отправил оферта за придобиването й, като потенциалната сделка би могла да обедини два от най-големите американски доставчици на услуги за трансфер на пари.

Не е взето окончателно решение и Western Union може да избере да продължи без сделка, казва още източникът.

Представители на Western Union и MoneyGram са отказали коментар.

Бизнесът на двете компании е в упадък, тъй като все повече хора извършват онлайн плащания. Докато MoneyGram агресивно си проправя път към цифровите трансакции, те му донесоха едва 18% от трансфера на пари през първото тримесечие, сочи отчетът на компанията от миналия месец.

Китайският конгломерат за финансови услуги Ant Financial Services Group също бе готов да придобие MoneyGram през 2017 г., но се отказа от сделката след натиск от страна на американските регулатори за национална сигурност.

Акциите на MoneyGram поскъпнаха с 6.2% по време на борсовата сесия, което донесе на компанията пазарна стойност от около 164 милиона долара. Тя обаче трябва да се справи и с немалкия дълг в размер на около 878 млн. долара.

Книжата на Western Union отчетоха ръст от 3,5 на сто, достигайки до пазарна оценка от около 8,5 млрд. долара.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във