Банкеръ Daily

Пари и пазари

Втори пореден месец "Боинг" няма нови поръчки

"Боинг" не е отчел нова поръчка за втори пореден месец. Застоят в поръчките на компанията след кризата с "Боинг" 737 Max продължава и през месец май, информира CNN.

Компанията има масивни поръчки за около 5000 самолета, които трябва да произведе, а през следващата седмица ще се проведе и най-важното за нея търговско изложение за годината Paris Air Show. "Боинг" през май миналата година е имал поръчки на 43 самолета преди Парижкото авиошоу като 21 от тях са били на заземения в средата на март след втора фатална катастрофа в Етиопия модел 737 Max. През месец май тази година "Боинг" е доставила едва 30 търговски самолета, докато преди година за същия период доставката е била на 68 самолета.

Макар и с намалени темпове, "Боинг" продължава да произвежда самолети 737 Max по време на заземяването. Към момента компанията се опитва да получи в САЩ федерално одобрение за поправка на системата за сигурност на този модел самолети. Предходния месец "Боинг" отмени 71 поръчки за 737 Max, предназначени за индийска авиокомпания Jet Airways чрез различни споразумения за продажба. Причина за тези действия бе невъзможността на Jet Airways да си осигури спешно финансиране от банките.

Facebook logo
Бъдете с нас и във