Банкеръ Daily

Пари и пазари

Всички 11 ETF-а на Експат за региона на ЦИЕ вече са и на Frankfurt Stock Exchange

Борсово търгуваните фондове на "Експат Капитал", които следват движението на индекси на акции от Словакия, Словения, Унгария, Хърватия, Сърбия и Македония, получиха регистрация за търговия на Frankfurt Stock Exchange (XETRA). Търговията на борсата в Германия започна от днес, съобщиха от дружеството.

Тези шест фонда са част от от семейството от 11 ETF инструменти, управлявани от "Експат асет мениджмънт". Всички те вече се търгуват както на "БФБ-София", така и на Frankfurt Stock Exchange (XETRA). Фондовете дават възможност инвеститори от цял свят да получат ликвидна и диверсифицирана експозиция към пазари от Централна и Източна Европа (ЦИЕ), за повечето от които към момента няма аналогични продукти.

Борсово търгуваните фондове на "Експат Капитал" са проектирани да се превърнат в магистрали за капиталови потоци към и от пазарите на акции на страните от Централна и Източна Европа. Търговията на тези колективни схеми на борсата в Германия има за цел да осигури на международните инвеститори лесен и ефективен начин да управляват своята експозиция към конкретни страни от региона. А по този начин да преодолеят редица недостатъци като липса на ликвидност, недостъпност, проблеми с международния сетълмент, високи транзакционни разходи, големи спредове и други технически фактори, характерни за много от тези пазари.

"Експат асет мениджмънт" е единствената компания от ЦИЕ, която някога е създала ETF-и и е една от 29-те такива от цял свят, които имат борсово търгувани фондове на Frankfurt Stock Exchange.

"Експат Капитал", със своето лицензирано управляващо дружество "Експат асет мениджмънт", е най-голямата независима компания за управление на активи у нас. Компанията предлага персонализирани услуги за дългосрочно финансово планиране, уникални за България. Екипът й управлява индивидуални портфейли, три договорни фонда с фокус върху световните пазари и семейство от борсово търгувани фондове върху индекси на акции от Централна и Източна Европа.

Facebook logo
Бъдете с нас и във