Банкеръ Daily

Пари и пазари

Внезапният скок на Bitcoin

Bitcoin внезапно покачи стойността във вторник, достигайки най-високото си ниво от ноември насам. Това помогна на всички останали криптовалути и доведе до спокойствие на борсите за първи път от месеци. 

Неочаквано водещата дигитална монета поскъпна с 23% до 5 078 долара на криптоборсата в Хонконг, като дори водещи експерти се затрудняват да посочат причините за възхода. 

В същото време големите му конкуренти, включително Ethereum, Ripple и Litecoin също отбелязаха увеличение. Според данни, цитирани от Bloomberg, пазарната капитализация на Bitcoin е нараснала с около 17 млрд. долара в рамките на един час.

Колебанията при стойността на Bitcoin не са нищо ново. Като цяло обаче търговията с криптовалути е доста подтисната през тази година, след като цената на водещата монета се срина с цели 74% процента от исторически високите ѝ нива от края на 2017 г., когато достигаше близо 20 000 долара.

Анализаторите обясняват днешния скок с временен ентусиазъм сред инвеститорите. 

Пазарната капитализация на криптопазара досига 158 млрд. долара, като биткойнът оформя приблизително половината обща капитализация в размер на 81 млрд. долара.

Facebook logo
Бъдете с нас и във