Банкеръ Daily

Пари и пазари

Вижте новите директни и чартърни полети от Летище София

От днес влиза в сила лятното разписание на летище София с редовните полети до словенската столица Любляна. Те ще се изпълняват три пъти седмично - в понеделник, четвъртък и неделя, от авиокомпанията Adria Airways, съобщиха от Летище София.
 
От днес стартират и ежедневните полети на Wizz Air от Летище София до Атина, а от следващия ден с авиокомпанията ще може да се лети до новата за столичното летище дестинация - Ница, в дните понеделник и петък.
 
На 27 март започват редовните полети на Wizz Air до португалската столица Лисабон и испанския град Малага. И до двете дестинации ще може да се лети всеки вторник и събота.

Авиокомпания Ryanair също предлага нова директна линия - до крайбрежния кипърски град Пафос. Полетите ще започнат от 26 март и ще се изпълняват три пъти седмично - в понеделник, сряда и петък.
 
През летния сезон са планирани и голям брой чартърни полети от летище София до Турция, Египет, Италия, Мароко, Гърция, Тунис. Най-голям брой чартърни полети се очаква да има в периодите май-юни и септември-октомври, което се обуславя от климатичните особености на дестинациите, към които е насочен трафикът.
 
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във