Банкеръ Daily

Пари и пазари

Великобритания забранява ползването на кредитни карти за хазарт

Комисията по хазарта на Обединеното кралство обяви, че забранява използването на кредитни карти при правенето на залагания. Забраната, която влиза в сила на 14 април, ще се прилага за всички онлайн и офлайн хазартни продукти, освен за лотарийни билети, съобщава Би Би Си.

24 милиона възрастни британци участват в залагания във Великобритания, като 10,5 милиона от тях правят онлайн залози. Изчислява се, че към момента около 800 000 британци използват кредитни карти за хазарт.

Според проучвания, проведени от Комисията, 22% от онлайн комарджиите, използващи кредитни карти за хазарт, се класифицират като "проблемни комарджии". "Хазартът с кредитни карти може да доведе до значителни финансови щети. Забраната, която обявихме днес, трябва да сведе до минимум рисковете", съобщи Нийл Макартър, изпълнителен директор на Комисията за хазартни игри. "Знаем и за потребители, които са натрупали десетки хиляди паунда дълг чрез хазарт с кредитна карта", посочи директорът, като подчерта, че вероятно промяната ще причини неудобство на някои от тях, използващи кредитните си карти "отговорно".

Facebook logo
Бъдете с нас и във