Банкеръ Weekly

Пари и пазари

Велев: Българските борсови индекси растат по-бързо от европейските

"Бизнес средата, европейските фондове, капиталовият пазар и тристранният диалог ще бъдат основните приоритети на Асоциацията на организацията на българските работодатели /АОБР/", заяви председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България /АИКБ/ Васил Велев.

Той припомни, че борсовите индекси в България растат, а емитираните книжа са с по-ниски лихви, а европейските индекси растат с по-ниски от българските, което означава, че доверието към нашата фондова борса е по-голямо. Според Велев ангажирането на обществото с несъществуващи проблеми ни отклонява от реалните такива.

"Отново повтарям, че германските внуци ще плащат 4 пъти по-големи дългове от българските, защото България е добро съотношение на външния дълг и БВП", каза още Велев и съобщи, че е бил представен и трети пакет от мерки за бизнеса, а редица от тях са предложени от българския бизнес.

"Не трябва да имаме повече режими, отколкото европейското законодателство ни задължава", категоричен бе Велев, който подчерта, че темповете, с които се случва въвеждането на задължителна предварителна оценка за въздействието на нормативни актове за икономиката не устройва АОБР.

Facebook logo
Бъдете с нас и във