Банкеръ Daily

Пари и пазари

„Ваканция и СПА Експо“ посрещна над 20 000 гости

Над 380 компании от 25 държави участваха в международния туристически форум „Ваканция и СПА Експо“, който се проведе от 14 до 16 февруари в Интер Експо Център.  36-ото издание на международното събитие бе открито от министъра на туризма Николина Ангелкова. „Прекрасна е възможността да покажем потенциала на българския туризъм“, каза тя в приветственото си слово.

Министърът определи 2019 г. като динамична година, в която предстои браншът да положи големи усилия. Ангелкова увери присъстващите, че секторът ще бъде улесняван, за да бъдат постигнати още по-добри резултати.

Ресорното министерство е обявило 2019 г. като година на вътрешния туризъм, поясни министър Николина Ангелкова. Акцент са и инвестиционните турове. „Страната ни има огромен потенциал за конгресен туризъм“, допълни тя. И поясни, че предстои активна работа в тази посока.

През трите изпълнени с предложения и вълнения дни над 20 000 професионалисти посетиха щандовете на стотиците изложители, да се запознаят с техните предложения и да изберат най-доброто за себе си. Форматът на международния форум разкри възможности за демонстрация на новостите в сектора. Изложението се превърна в място за срещи, разширяване на бизнеса чрез създаване на нови контакти и запознаването с нови пазари и разбира се – обмен на актуална информация за тенденциите на туристическите пазари както в България и Балкански полуостров, така и по света.

Изданието през 2019 г. предложи за първи път Зона за Медикъл & СПА туризъм. Благодарение на нея присъстващите се потопиха в тайните на доброто здраве с най-новите предложения на специализирани центрове за балнеотерапия и възстановяване. Форумът предостави и възможността посетителите да се опознаят и вълнуващи винени дестинации чрез присъствието на доказали се майстори-винари.

Facebook logo
Бъдете с нас и във