Банкеръ Daily

Пари и пазари

Успехът на кръговата икономика зависи от местните власти

Посредством методите и технологиите на кръговата икономика ще се ограничи екологичното замърсяване, ще се улесни набавянето със суровини и ще се стимулират иновациите и конкурентоспособността на предприятията. Това заяви вицепремиерът по икономическата и демографската политика Марияна Николова при откриването на международна конференция на тема „Кръгова икономика и устойчиви финанси“, която се провежда във Висшето училище по застраховане и финанси в София.

"Кръговата икономика е основен двигател за устойчиво регионално развитие. Местните органи на властта са най-близо до гражданите, като по този начин те имат по-добра представа за предизвикателствата и възможностите на местно ниво. Политиката на българското правителство е фокусирана върху иновациите за постигане на устойчив растеж и повишаване на конкурентоспособността“, подчерта Николова.

Добър пример е Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“, чрез която  се финансират проекти по приоритетните оси за „Технологично развитие и иновации“ и „Енергийна ресурсна ефективност“. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във