Банкеръ Daily

Пари и пазари

Унгарската GreenGo ще предлага екологичен транспорт в Прага

Унгарската компания за споделяне на електрически автомобили GreenGo за първи път ще предлага услугите си в чужбина. Брандът разширява присъствието си в страни от Централна и Източна Европа, откривайки операционна дейност в Чехия.

"След разпространението на услугите на GreenGo в Будапеща ние искахме да разширим присъствието си на пазара до централноевропейски град, който предлага големи възможности за бизнес, има висок афинитет към споделянето на автомобили, както и някои прилики с Будапеща по размер и е близък до родния ни град", заяви управляващият партньор на GreenGo Белин Михалецки. Очаква се компанията да започне да предлага услугата за споделяне на автомобили в Прага през есента на текущата година.

Siemens сътрудничи по проекта за новата услуга за електронно споделяне в Прага, предоставяйки станция за бързо зареждане, която да използва GreenGo. Първите тестови автомобили на GreenGo Volkswagen eUP ще се появят в Прага през следващите седмици. Дейността в страната ще бъде ръководена от Саймън Чапек. "Саймън реши посредством своите умения и опит да помогне на местното иновативно предприятие да расте. Много сме доволни, че го имаме на борда и той е решен да създаде по-устойчив и екологичен начин на транспорт", добави Михалецки.

През пролетта италианската компания Anytime започна да предлага споделени автомобили в Прага, залагайки на хибрида Yaris Toyota. В Чешката република има над 700 споделени автомобила, а компании като Car4Way, Autonapul и Ajo са се позиционирали в този сегмент със собствен автопарк. Преди три години GreenGo беше първата компания, представила автопарк, съставен единствено от екологосъобразни превозни средства в Централна и Източна Европа. Унгарската компания бързо се разрастна, разширявайки своя парк от първоначалните 45 превозни средства до 300 автомобила в началото на 2019 г. Представители на GreenGo отбелязаха, че компанията продължава да поддържа стабилен растеж, въпреки конкуренцията от страна на други големи доставчици на услуги, предлагащи споделяне на електрически автомобили в Будапеща.

Facebook logo
Бъдете с нас и във