Банкеръ Daily

Пари и пазари

Турската Feka Automotive започна строежа на завод за части в Сърбия

Турският производител Feka Automotive започна днес строителството на завод за автомобилни части в Чуприя, централна Сърбия на стойност 15 милиона евро. Компанията планира да наеме 110 работници през първата фаза от развитието на предприятието и да увеличи техния брой до 550 в бъдеще, съобщи Еmerging Еurope. Заводът ще бъде построен на парцел от 7637 квадратни метра и ще бъде завършен до края на тази година или може би в началото на следващата.

"Те са поставили основите и очакванията са, че ще свършат тази работа много скоро. Собствениците планират да го завършат до края на тази, може би в началото на следващата година. Това е добра новина за нас и е интересно, че собствениците на Feca имат идея да наемат ресторант в центъра на града, за да разговарят с работници, заинтересовани да работят във фабриката им", подчерта кметът на Чуприя Нинослав Ерик на днешното официално започване на строителната дейност на новото предприятие.

Feka Automotive е семейна компания, която произвежда части и компоненти за автомобилната индустрия през последните 30 години, основно осветителна сигнализация, вътрешни светлини, огледала за обратно виждане и резервоари за вода. Представители на компанията решиха да построят фабриката в Чуприя след като посетиха 12 общини в Сърбия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във