Банкеръ Daily

Пари и пазари

Търговският дефицит на САЩ е намалял с 2.7% през юли

Търговският дефицит на Съединените щати е намалял през юли, достигайки тримесечен минимум. Търговският дефицит през юли се е понижил с 2.7% и възлиза на 54 милиарда долара спрямо 55.5 милиарда долара през юни. Общият износ на американски стоки и услуги през юли се е увеличил с 0.6% в сравнение с предходния месец до 207.4 млрд. долара, улеснен от нарастването на износа на потребителски стоки и автомобили.

Вносът е намалял с 0.1% до 261.4 милиарда долара. Износът на стоки от САЩ през юли се е увеличил с 0.9% до 138.2 млрд. долара, а техният внос е намалял с 0.2% до 211.8 милиарда долара. Намаляването на импорта се дължи най-вече на спад с 2.6% на вноса на средства за производство като компютри, полупроводникови материали, телекомуникационно оборудване и други индустриални машини и съоръжения, използвани главно от бизнеса.

Износът на стоки за Китай през юли е намалял с 2.7% спрямо предходния месец, докато вносът се е понижил с 1.9%. В резултат на това търговският дефицит на стоки от Китай, сезонно коригиран, е паднал до 29.6 милиарда долара през юли от 30.2 милиарда долара през юни. От началото на годината китайският внос в САЩ се е понижил с 12.4% спрямо същия период на предходната година.

Facebook logo
Бъдете с нас и във